Har du god mat/drikke du vil selje på ein av vestlandet sine beste matmarknader? Meld dykk på til Torgdagen 24. september til sariv@online.no 🙂
Prislise:

 Prisar eks. mva: Standplass  kr 700,-  ved påmelding innan 31. mai, etter kr. 900,-

Telt 3x3m                                                     kr. 350,-

Standbord 182x74x74                                  kr. 250,-

Stol                                                               kr.   50,-

Straum 1, 1 stk. 10 amp                               kr  100,-

Straum 2, 1 stk. 16 amp                               kr. 200,-

Straum 3, 2 stk. 16 amp og meir                  kr. 400,-

 

Bil/kjølebil m/utsal e.l. etter avtale

Påmelding innan 31. mai, då får vi god tid til å planlegge 🙂

Velkomen til den 7. Matamålfestivalen

Matamål 2016 er under planlegging og festivalen går frå 21. – 25. september. Fjorårets festival var ein stor suksess, og vi arbeider for at årets festival skal bli like god og litt til 🙂 Vi er godt i gang med programmet og med å invitere spanande gjester til Sandane siste helga i september. Torgdagen den 24. september er alltid ein «høgdar» under festivalen. Der vonar vi å setje ny rekord i tal produsentar og omsetning. Det er berre å byrja å gle seg 🙂

http://www.firdatidend.no/truleg-publikumsrekord/

0xDU4llFMrNmZX0PSZgs-w6D7kjPrA-yREhaFIoT2IRQhttp://www.nrk.no/sognogfjordane/gjekk-tom-for-sosekjot-etter-a-ha-selt-300-porsjonar…-1.12574348

 

Jurien i år var Thomas Hovlandvåg (Kinn bryggeri),  Geir Holmen (ølkelner), Kjartan Lied (Trollbryggeriet) og Preben Moen (Gloppen Øl). Høgt nivå og tøff konkurranse og god geografisk spredning på deltakarane. Her er vinnarane:

Sterk øl:
1. Øystein Grande Bøddelen’s Blod
Første bemerkning skum og utsjånad. Balansen er veldig god, ein flott stout med hint av litt syre på slutten, top score!
2. Kåre Teigland, Gardsguten – Saison Farmhouse
Syrleg anslag, norsk gjærstamme, bra fylde og god munnfølelse.
3. Andreas Gregor. God kontroll på temperatur. Fint belgisk gjærpreg, god munnfølelse, eit bra øl!

Svak øl: (berre kåring av 1. pl. då færre konkurrentar i høve sterkøl)
1. Tomas Gjerde. Konrad Stout
Kjempe god, fint balansert, litt svak på munnfølelse, men det er ein øl på 4,7 %

stand-1-nyhendestand-4-nyhendeTrykk på Torgdag-Matamål-OK- lenken for å sjå program Torgdag og alle standa som kjem på Torgdagen: Torgdag-Matamål-OK

Messeavisa er eit spennande informasjons-prosjekt som er nytt av året. Den er trykt i 45.000 eksemplar og er omdelt i posten for heile Sogn og Fjordane. Vi takkar Firda Tidend for eit godt samarbeid med produksjon og trykking! Takk og til annonsørane!

Her kan du lese den 🙂

Matamål si messeavis 2015

Matamål si messeavis 2015

Trykk på denne lenka:    matamål-avis 2015 med. oppløysing

Heimekontoret – for den gode smakHeimekontoret for den gode smak 2

Kom og bli kjent med ett av Italias mest spennende vinområder,
Campania, gjennom 6 viner fra noen av de beste vinmarkene,
deriblant fantastiske Taurasi.

Området her har et stort mangfold av druetyper og vinstiler, og
produserer fyldige og delikate hvitviner, utsøkte róseviner og ikke minst kraftige og komplekse rødviner laget av aglianico-druer som nok er Italias beste rødvinsdrue sammen med nebbiolo. Det er ikke uten grunn at rødvinene laget på aglianico ofte forveksles med nebbioloviner laget av topp produsenter i Barolo og Barbaresco.

Gå ikke glipp av denne muligheten – ta med deg din kjære, venner og kolleger på en smakfull opplevelse!

Dette får du oppleve: 6 karaktersterke og områdetypiske viner.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja

Fredag 25. og lørdag 26. september 2015, kl. 19.00 – ca. 21.30.
Pris: Kroner 595 pr. person.

 

Vi utfordrar i år òg sogningar, sunnfjordingar og nordfjordingar til å tevle om kven som lagar det beste heimebrygga ølet i fylket. Fylkesmeister-tevlinga i fjor fekk stor deltaking med mange ølbryggarar. Vi må i år avgrense til innlevering av ein sort i kvar av dei to klassane. Meisterskapet går som i fjor i to klasser: over og under 4,7%. Innlevering av to flasker av kvar sort til Gloppen Hotell innan 23. september. Husk å merke flaskene med klasse og namn (både øl og bryggar).

Kåringa skjer under Ølsmakinga på Gloppen Hotell 25. september med premiering. Billettar: www.trivselshagen.no og heradshuset.

Bilde: Fjorårets suverene fylkesmeister, Kåre Teigland, vert her intervjua av programleiar Johannes Øvretveit.

Ølsmakinga på Gloppen Hotell har vore ein suksess, og vi kliner til att i år og.

Programleiar er Stian Sjursen Takle. Stian er ein dreven hobbyølbryggar og er ei kjent røyst frå NRK Sogn og Fjordane.

Dei 4 regionale microølbryggeria Gloppen Øl, Kinn, Balder (Leikanger) og Trollbryggeriet (Liabygda på Stranda).

• Presentasjon av dei 4 bryggeria
• Presentasjon av ulike ølsortar og ølsmakingsrunder frå bryggeria
• Underhaldning ved Austrheim Mannskor
• Kåring av fylkets beste heimebrygg (utlyst konkurranse)
• Blindtestkonkurranse mellom bordlaga med premiering.

photo.php

Stian Sjursen Takle leier oss gjennom ein smakfull ølkveld.

GTBptSF6zz33WWYqAcpQ8FY3x27J8NEt8Mkp8Hv7T9Q

Fylkesmeister i heimebrygging Kåre Teigland vert intervjua av programleiar Johannes Øvretveit i fjor.

Ølsmak 2

Jon Slagstad var ein av 14 servitørar som serverte gjestane.

Aldersgrense: 18 år

Pris: kr. 600,-

Bilettar: www.trivselshagen.no og Heradshuset