Onsdag 27. september: Kurs
16.00 – 18.00: Korleis lage billig, god og sunn mat? Hybelmatkurs på Firda vgs ved kjøkkensjef Bodil Fjellestad Eikrem, Gloppen Hotell. Gratis! Påmelding: sariv@online.no
18.00 – 21:00: Kurs i finpartering av sau/hjort. Korleis nyttar ein dei ulike partane? Kursleiar Arne Johan Vereide. Gloppen Ungdomskule, skulekjøkkenet. Kursavgift kr. 450,- Påmelding: sariv@online.no
Torsdag 28. september: Kurs
18.00 – 21.00: Korleis lagar vi rakfisk? Kurs med harding og raksfiskentusiast Magnar Augestad. Skulekjøkkenet på Gloppen Ungdomskule. Kursavgift kr. 450,- Påmelding: sariv@online.no
Fredag 29. september: Fermentert mat og matquiz
18.00-21.00: Smak og lær om fermentert mat – Piknikkurven.no. Lurer du på kva fermentert mat er, kvifor det er gunstig for deg eller kva det smakar? Fredag 29. September kl. 18 kjem kosthaldsrettleiar Bente Torheim og fortel om kvifor du bør ete fermenterte godsaker. Frå ca. kl 19 blir det tid for spørsmål, smaksprøvar og anledning til å handle. Vi held butikken open til kl 21. Velkommen! Meld deg på i butikken, eller på ordre@piknikkurven.no. Bindande påmelding. Kr 50,- for å delta på foredraget, butikken er open for alle mellom kl 20-21.
20.00: Matquiz med kokken Torstein Hatlvik. Fredagskveld blir det Matquiz med kokken Torstein Hatlvik på Gloppen Hotell, kjellaren. Billett kr. 290,- kan kjøpast på Trivselshagen.no eller på servicetorget på Søreide.
Laurdag 30. september: Torgdag, «farmen» og Chefs Dinner
10.00-16.00: Torgdag på Heradsplassen i Sandane sentrum
10.00: Opning av stand og salsboder med lokal mat og drikke
11.00: Opning av Torgdagen
11.00: Sal av heimelaga kaker ved Gloppen Bygdekvinnelag I kaketeltet
11.30: Sal av sosekjøtt med tilbehør ved Gloppebua
14.30: Auksjon og Kåring av beste stand, Torstein
16.00: Torgdag slutt og standane stenger
10.00-16.00: Opplev «Farmen»-området.
- Melkespann-halding; konkurranse, kven utfordrar du?
- Ordførarar-duellen – tvekamp i kunnskap!
- Øksekasting
- Sjå ein ekte smed arbeider!
- Skoing av hest
- Dyr
- Hopp i høyet
- Riding ved Stall Rygg
20.00: Chefs dinner og 6 rettars med vin/drikke i stovene på Gloppen Hotell. Pris kr. kr. 1195,- Få plassar! Påmelding til post@gloppenhotell.no eller tlf.nr. 57 86 53 33