Onsdag 21. SEPTEMBER
19.00: Museumsonsdag for vaksne. Tema «Mat og identitet»
17.00: Hybelmatkurs på Firda Vidaregåande Skule ved kjøkkensjef Bodil Fjellestad Eikrem på Gloppen Hotell. Ho lære elevane å lage billig, god og sunn mat.
Påmelding: sariv@online.no.
Torsdag 22. september
Nordfjord Folkemuseum: Skuleklassar vert invitert til fruktdag og pressing av eplesaft.
Fredag 23. september
Museet inviterer barnehagar og skule til tema «frukt og eplepressing».
Laurdag 24. september
TORGDAG SANDANE SENTRUM
Kl. 10.00: Opning av stand og salsboder med lokal mat og drikke.
Kl. 11.00: Lars Petter Bartnes, leiar i Norges Bondelag, opnar Torgdagen.
Kl. 11.30: Sal av sosekjøtt med tilbehør ved Gloppebua.
Kl. 11.30: Sal av heimelaga kaker ved Gloppen Bygdekvinnelag i kaketeltet.
Kl. 14.30: Kåring av beste stand.
Kl. 14.40 – 15.00: Matprat med adm. dir. Nina Sundqist i MATMERK saman med leiar i Norges Bondelag; Lars Petter Bartnes og adm. i Coop Vest; Geir Espe. Pratleiar; Nils Magne Gjengedal
Kl. 16.00: Torgdag slutt og stand stenger.
Dette skjer og mellom 10.00 og 16.00
- Open gard med dyr og hopp I høyet
- Barnas Restaurantved Sogn og Fjordane 4H
- Riding ved Stall Rygg
KL.19.00: Vinsmaking på Heimekontoret for den gode smak
Kvelden er tilegnet Amarone viner frå Veneto i Italia. Amarone della Valpolicella er den kraftigaste av dei raude vinane frå området. Den har høg alkoholstryke, stor fylde og til tider markant sødmefullt fruktpreg og ofte med toner av tørket frukt i aromabildet. Bli med å smake viner fra nokon av dei beste produsentane i området.
Pris pr. person: 595,- Påmelding til Svein på mobil 99013049.
Kl. 20.00: Matamålfest på Gloppen Hotell.
Kjøkkensjef Bodil Fjellestad Eikrem diskar opp med buffet som bugnar av gode smakar. Visevert er den livlege Torstein Hatlevik frå Håheim Gard. Han syter for å halde stemninga på topp under bordsetet.
Musikk av Jørn Trollebø Kvalheim, kjent og flink musikarar frå Idol
Pris pr. person: 690,- Påmelding til post@gloppenhotell.no eller tlf.nr. 57 86 53 33